Golf i Thailand saker du måste veta

Jag är säker på att du har hört några historier om Thailand och ja, de är alla sanna. Men den okända historien du kanske inte har hört är hur det är ett golfmekka.

Som golfare ses du omedelbart som den övre nivån i Land of Smiles och allt om golfupplevelsen i Thailand utstrålar kunglig stil och dekadent exceptionalism.

Från det ögonblick du går in i grindarna känner du dig som en chef. När du lämnar igen inser du varför så många människor hävdar att golf är kungarnas sport. I Thailand gör de det ordentligt. Du rör ofta aldrig ens din väska förrän du lastar av den på ditt rum.

Om du planerar att spela golf i Thailand eller bara är nyfiken på hur det är, fortsätt läsa eftersom det finns några tips för att göra det roligare. Låt oss fortsätta med det …

Du måste ta en caddie

 Thailand är det obligatoriskt att ta en caddie och priset är vanligtvis cirka $ 10 betalas till kassören när du betalar din greenfee.

Om kursen kräver en vagn måste du ha en vagn samt en caddie. Caddie är alltid obligatorisk och det förväntas att du tipsar dem också.

Viktigt tips : 300 – 400 thailändska baht ($ 10- $ 12) är ett acceptabelt tips och du betalar henne efter rundan när hon överlämnar väskan i din ägo. Om du efter nio hål vill byta caddie, var inte blyg för att göra det. Du betalar halva caddieavgiften till kassan igen och har din nya caddie som väntar på 10: e tee. Du är då fri att tippa den nya caddie därefter.

Du kommer förmodligen aldrig att köra golfbil här

Golfbanor försäkrar vagnarna med villkoret att endast caddiesna kör dem. Jag är säker på att de har sett för många av dessa golffelvideor i verkligheten.

Du kommer förmodligen aldrig att röra bollen heller

Bli inte förvånad om allt du gör är att svinga klubban och sedan gå mellan skotten.

Här är vad caddiesna gör (och det här är inget skämt):

  • Tee bollen upp för dig och plocka upp tee efteråt
  • Markera bollen på green och ersätt den genom att ställa upp pilen mot din linje
  • Ta bollen ur hålet och ta den till nästa tee åt dig
  • Tillåter dig inte ens att röra stiftet
  • Massera rygg och axlar om du verkar på distans öm
  • Håll din öl medan du svänger

Naturligtvis, som jag, kan du tee upp det själv och hämta det själv från hålet. Men om du dricker lite för mycket svingglidmedel på banan är caddiesna bra på att ställa upp chyronen på bollen till puttlinjen och instruera dig hur du slår putten.

Fem och sex bollar är normala

Det är ganska normalt att se sex vagnar eller tolv personer (golfare och caddies) gå på fairways framför dig. Luta dig tillbaka, slappna av och njut av solen eftersom kampen mot den bara kommer att skada dig.

En grupp på 18 personer är inte ovanligt

På helgerna ser du rutinmässigt sex golfare i en flygning med en caddie och en främre caddie – 18 personer!

Den främre caddien är inte att hitta bollen och påskynda spelet. Hon är där för att titta på för att se till att de andra spelarna inte fuskar. Låt oss bara säga så försiktigt som möjligt, vissa killar tar med sig lite pengar till banan och spelet blir väldigt invecklat så att en och annan läderkil kan vinna några dollar.

Flip-flops är acceptabla i klubbhuset

Kommer du ihåg när du snabbt lärde dig att du måste bära stängda skor och ta bort hatten i klubbhuset? Inte här. Allt är tillåtet: sporttröjor och flip-flops är vanliga.

Det finns vatten…. överallt

Le Meridien Suvarnabhumi nära flygplatsen

Ta med många golfbollar. Mellan nio och alla 18 hål kommer att ha vatten i form av en sjö, damm, flod eller bäck på dem. Thailand är inte känt för sin torka vilket innebär …

Slutsats

Från det ögonblick du drar upp till väskan till den tid du lämnar kursen, behandlas du som en gud. Håll ett leende på läpparna och omfamna ”sabai sabai” livsstil i Thailand och du kommer att vilja komma tillbaka till detta golf mekka om och om igen.

Boka Tee Off i Thailand med oss!

Vi har möjlighet att kunna ser live tider som är tillgängliga till bra priser på banor i området Bangkok, Hua Hin, Pattaya, Rayong, Phuket, Chiang Mai, Khao Yai, Kanchanaburi och runt Suvarnaphumi airport innan flyget hem till Sverige.

Krav på bokning är minst 3 dagar innan och betalning via Swish.

Boka direkt på Whatsapp +46704328888